Ai intrebari sau doresti informatii despre serviciile noastre? Ia legatura cu noi!

Contacteaza serviciul clienti

Continuitatea racordurilor PE, PEN

 

Fiecare spatiu fie el de birouri, spatiu de desfacare sau productie, trebuie sa i se emita periodic Certificatul de verificare PRAM, solicitat de organele de control.

ELECTRO SERVICE GROUP verifica si emite certificate de verificare PRAM , avand implementat un sistem de alerta ce va informaza inainte de expirarea acesteia si pentru a se face o noua programare pentru verificarea PRAM.

 

Conform standardului, inspectia de continuitate electrica trebuie sa fie efectuata la conductoarelor de protectie, la conductoarele pentru legaturi de echipotentializare, la conductoarele de echipotentializare suplimentara si la conductoarele active. (I7 / art.8.1.1.3.2.)

Incercarea continuitatii conductoarelor de protectie si a legaturilor de egalizare a potentialelor se efectueaza cu o sursa de tensiune de 4 - 24 V(in gol) la tensiune continua sau alternativa și un curent electric de minim 0,2A Precizia necesara de masurare este de peste 30%. Testul se efectueaza in curent continuu, la parametrii care indeplinesc cerintele standardului.Testul trebuie efectuat de doua ori, in fiecare directie a fluxului de curent.Rezultatul testului este valoarea medie aritmetica.

Gama de masurare conform standardului IEC 61557-4 0.12-400 Ω este o gama in care precizia de masurare este mai mare de 30%, adica rezultatul masurarii poate fi inclus in raport.

 

Operatiuni:

Inspectia vizuala a bornei PE (conductor impamantare) si a racordului cu surub/papuc la la carcasa utilajului, inscriptionarea, verificarea si ungerea imbinarilor cu contact imperfect, masurarea rezistentei de continuitate a impamantarii cu trusa speciala de curent.

Verificarea continuitatii conductorului de impamantare se efectueaza la nivelul tabloului electric de distributie (bara de impamantare, carcasa si usa tablou), la nivelul prizei electrice si la borna/carcasa ultimului aparat electric impamantat (ex. electromotor) .

Valoarea maxim admisa este de: – 1 ohm pentru ILP subterana, instalatii de telecomunicatii, – 4 ohm pentru instalatii de impamantare normale (ILP), 10 ohm pentru instalatii de paratraznete (IPT), 1 ohm pentru instalatii comune ILP+IPT.

Conform Ordinului ANRE nr. 24/03.09.2007, lucrarile pot fi efectuate numai de firme autorizate, care detin atestat emis de ANRE. Executarea de lucrari electrice fara Atestat ANRE constituie contraventie.

 

Prin masurarea prizei de pamant se intelege:

1) Masurarea rezistentei de dispersie la priza de pamant a cladirii

Verificarea prizei de pamant pentru instalatii electrice de joasa tensiune. In urma acesteia se emite un buletin PRAM necesar la un eventual control al : Protectiei Muncii, Protectia Consumatorilor si de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

2) Masurarea rezistentei de disperse la priza de pamant aferenta pentru paratrastrasnet

Verificare prizei de pamant aferenta paratraznet, rezistenta de dispersie a prizei paratraznetului.

3) Verificarea continuitatii nulului de protectie la prize mono si trifazate

Verificarea continuitatii nulului de protectie in instalatii electrice de joasa tensiune prize 230V / 400V de la priza de impamantare pana la ultima priza electrica/utilaj.

4)Verificarea continuitatii nulului de la tablouri electrice la utilaje si prize

Verificarea prizei de pamant in instalatii electrice de joasa tensiune, cu emiterea de rapoarte de incercari PRAM autorizate.


Compare
Continue shopping Compare

has been added to your wishlist.

Continue shopping My wishlists